Damen Marine Components en Van der Velden Marine Systems kondigen fusie aan
Damen Marine Components en Van der Velden Marine Systems kondigen fusie aan
Damen Marine Components en Van der Velden Marine Systems kondigen fusie aan

Damen Marine Components (DMC) en Van der Velden Marine Systems (VDVMS) hebben per 1 januari jl. hun fusie aangekondigd. De bedrijven gaan verder onder de naam Damen Marine Components Netherlands (DMC NL).

DMC is sinds het begin van de jaren tachtig een dochteronderneming van de Damen Shipyards Group, terwijl VDVMS sinds 2013 als onafhankelijk onderdeel van de componentendivisie van de Damen Shipyards Group opereerde. In veel opzichten betekent de fusie een voortzetting van een succesvolle samenwerking. Het besluit is genomen om de twee bedrijven dichter bij elkaar te brengen en de gezamenlijke prestaties te verbeteren.

Steef E.F. Staal, algemeen directeur van de nieuwe entiteit, legt de gedachte achter de fusie uit: “deze stap zorgt ervoor dat klanten toegang krijgen tot een groter portfolio van voortstuwings- en manoeuvreerproducten. Tegelijkertijd combineert deze fusie de uitgebreide marktkennis van twee gerenommeerde partners, waarmee de weg wordt geëffend voor nog betere dienstverlening.”

De alom gerespecteerde naam van Van der Velden Marine Systems zal gebruikt blijven worden als handelsmerk voor de roer- en stuurmachine producten van DMC NL.

Alle overeenkomsten met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden blijven ongewijzigd. Doordat de medewerkers van DMC en VDVMS nu samenwerken ontstaat een ijzersterke combi. De dagelijkse leiding van DMC NL is in handen van Steef Staal als algemeen directeur, Wim Knoester als commercieel directeur en Peter Schipper als financieel directeur.

Damen Shipyards Group
Damen Shipyards Group exploiteert 34 scheeps- en reparatiewerven, en heeft wereldwijd 10000 mensen in dienst. Damen heeft al meer dan 6000 schepen opgeleverd in ruim 100 landen. Jaarlijks levert de onderneming ongeveer 160 schepen af aan klanten over de hele wereld. Dankzij het unieke, gestandaardiseerde ontwerpconcept kan Damen constante kwaliteit garanderen.

De combinatie van standaardisatie, modulaire bouw en het op voorraad bouwen van schepen zorgt voor kortere levertijden, een lage ‘total cost of ownership’, een hoge wederverkoopwaarde en betrouwbare kwaliteit. Bovendien zijn de schepen van Damen gebaseerd op grondige R&D en bewezen technologie.

Damen heeft een veelzijdig assortiment, waaronder sleepboten, werkschepen, marine- en patrouilleschepen, high-speed craft, vrachtschepen, baggerschepen, schepen voor de offshore-industrie, veerboten, pontons en superjachten.

Voor bijna elk type schip biedt Damen uitgebreide servicemogelijkheden, zoals onderhoud, levering van onderdelen, training en overdracht van (scheepsbouw)kennis. Als sluitstuk van het aanbod biedt Damen daarnaast allerlei scheepsonderdelen, met name straalbuizen, roeren, ankers, ankerkettingen en staalconstructies.

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) heeft een wereldwijd netwerk van achttien scheepsreparatie- en conversiewerven, waarvan er twaalf in Noordwest Europa gevestigd zijn. DSC heeft beschikking over meer dan 50 drijvende en (overdekte) droogdokken, hellingen, scheepsliften en overdekte hallen. Het grootste dok is 420 x 90 meter. Reparatieprojecten variëren van kleine eenvoudige reparaties en ‘klasse’ onderhoud tot complexe renovaties en de volledige ombouw van grote offshore constructies. DSC voert jaarlijks ongeveer 1.300 reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit, zowel op de werven als in havens en gedurende de reis.

Over Van der Velden Marine Systems
Met een in Nederland gevestigd hoofdkantoor, is Van der Velden Marine Systems al ruim 50 jaar een van de marktleiders op het gebied van kwalitatief hoogwaardige stuurmachines, roeren en hydraulische systemen voor de gehele maritieme markt. Sinds 2011 maakt de Van der Velden FLEX tunnel deel uit van het product portfolio. Het bedrijf onderscheidt zich door kwaliteit, veiligheid, innovatie en service. Er werken circa honderd mensen voor Van der Velden Marine Systems. Sinds 2013 maakt het bedrijf deel uit van de Damen Shipyards Group uit Gorinchem en is in 2018 gefuseerd met zusterbedrijf Damen Marine Components.

Van der Velden roeren en stuurmachines staan bekend om hun hoge kwaliteit. Waar mogelijk, worden de producten geïntegreerd in een op maat gemaakt systeem. Betrouwbaarheid, onderhoudsvriendelijkheid, veiligheid en duurzaamheid zijn belangrijke speerpunten tijdens het productie- en installatieproces.
Klanten waarderen de eenvoudige en geïntegreerde oplossingen en het feit dat gewerkt wordt met één projectcoördinator die verantwoordelijk is voor het gehele manoeuvreersysteem.

Over Damen Marine Components
Damen Marine Components heeft een lange traditie in de scheepsbouwindustrie. In de afgelopen decennia heeft DMC zich gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van straalbuizen voor verschillende scheepstypen. DMC leverde meer dan 10.000 straalbuizen voor schroefdiameters variërend van 500 tot 10.000 mm. Naast straalbuizen produceert DMC allerlei speciale scheepsbouwonderdelen voor verschillende scheepswerven en rederijen. Alle constructies worden vervaardigd in een van onze eigen productielocaties in Nederland, Polen of China.
Onze uitgangspunten: hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en korte levertijden tegen een marktgerichte prijs!

24 x 7 Service door Damen Marine Components Netherlands BV
Een wereldwijd netwerk biedt 24 x 7 service. Met een verscheidenheid aan professionele diensten bieden wij u de mogelijkheid om uw manoeuvreersysteem in uitstekende conditie te houden. Het uitgebreide netwerk biedt voldoende mogelijkheden om over de gehele wereld snel en adequaat de juiste service te verlenen en een verscheidenheid aan reparatiewerkzaamheden uit te laten voeren.

Geen reacties